23948sdkhjf

Bioplast-sektoren fortsetter å vokse

Global produksjon av bioplast vil øke fra omtrent 2,1 millioner tonn i 2019 til 2,4 millioner tonn i 2024. Dette viser European Bioplastics årlige oppdatering av markedsdata.

- I et stadig mer miljøbevisst miljø anslås det globale bioplastmarkedet å vokse med mer enn 15 prosent i løpet av de neste fem årene, sier Hasso von Pogrell, administrerende direktør for European Bioplastics.

Biopolymerene som i hovedsak driver vekst er PP og PHA (polyhydroxyalkanoates). PHA er en viktig polymerfamilie som fortsetter å vokse. Produksjonskapasiteten anslås til mer enn tredobling de neste fem årene. Polyestrene Disse polyestrene er biobaserte, biologisk nedbrytbare, skriver Plastnet.

Produksjonskapasiteten til PP er anslått til å være nesten seksdoblet innen 2024, på grunn av dens utbredte anvendelse i et bredt spekter av sektorer. PP er et veldig allsidig materiale som har utmerkede barriereegenskaper.

Biobasert, ikke-biologisk nedbrytbar plast, inkludert drop-in-løsninger av biobasert PE og biobasert PET, samt biobasert PA, utgjør i dag cirka 44 prosent (nesten 1 million tonn) global produksjonskapasitet for bioplast. Biobasert PE-produksjon forventes å fortsette å vokse etter hvert som det planlegges ny kapasitet i Europa de kommende årene.

Imidlertid har ikke produksjonskapasiteten for biobasert PET økt med den tidligere forutsagte hastigheten. I stedet har den gått ned med årene. I stedet har fokuset skiftet til utviklingen av PEF (polyetylenfuranoat), en ny polymer som forventes å komme inn i markedet i 2023. PEF er sammenlignbar med PET, men er fullstendig biobasert og har også overlegne barriere- og termiske egenskaper, noe som gjør det til et ideelt materiale. for drikkeflasker.

Emballasje er fortsatt det største bruksområdet for bioplast med nesten 53 prosent (1,14 millioner tonn) av det totale bioplastmarkedet i 2019. Imidlertid brukes bioplastmaterialer også i mange andre sektorer, og applikasjonsporteføljen fortsetter å vokse. Bruken av biobasert plast økte betydelig i 2019 innen segmenter som kjøretøy og transport eller bygg og anlegg, rapporter European Bioplastics.

Asia er fortsatt regionen der den største andelen biobasert plast produseres (over 45 prosent). En femtedel av produksjonskapasiteten er i Europa. Denne andelen forventes å vokse opp til 30 prosent innen 2024.

Kilde: Plastnet

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler

Send til en kollega

0.078