23948sdkhjf

Mindre maskinhandel i Europa

Ikke bare tyske og østerrikske produsenter av maskiner og maskiner til bearbeiding av plast og gummi viser lavere salgstall for årets første seks måneder sammenlignet med i fjor.

Italienske maskinprodusenter viser også lavere tall både for import og eksport av plast- og gummimaskiner, melder Amaplast (Italias bransjeorganisasjon for produsenter av maskiner for plast og gummi-prosessering).

Sammenlignet med de første seks månedene i fjor, falt importen for perioden januar-juni 2019 med rundt 17 prosent. Eksporten for samme periode falt med omtrent 5 prosent.

Dette skriver svenske Plastnet.

En viktig faktor som er tydelig i organisasjonens statistikk er nedgangen i handelen med Tyskland, der eksporten falt med 26 prosent. Importen av tysk teknologi har tilsvarende redusert med en tredjedel.

Totalt importerte italienske foredlingsselskaper færre maskiner fra sine store europeiske leverandører - Tyskland, Østerrike, Frankrike og Sveits - i de første seks månedene av 2019, til asiatiske leverandører, spesielt fra Kina og Japan.

Landene i Europa er Italias største eksportmarked. Samlet sett sank eksportverdien innen Europa med rundt 9 prosent. I følge Amaplast-administrerende direktør Dario Previero, har verdien sunket så mye, hovedsakelig på grunn av den dramatiske reduksjonen i eksporten til Tyrkia (-37%).

NAFTA-området, som er Italias nest største eksportmarked, økte med 1 prosent sammenlignet med samme periode i fjor. Innen NAFTA økte eksporten av maskiner til USA med 15 prosent. Derimot falt eksporten til Mexico med 12 prosent og til Canada med 39 prosent.

Eksporten til Sør-Amerika falt også (-6%), selv om hovedmarkedene viser tegn til bedring: Brasil (+ 5%), Argentina (+ 18%) og Colombia (+ 12%).

Eksporten til det asiatiske markedet økte (+ 10%) og viste sterk vekst.

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.078