23948sdkhjf

Har funnet opp gjenvinnbar isopor

Selskapet BEWISynbra har funnet opp en metode hvor de kan lage isopor av gjenvunnet isopor.

Dette er ifølge selskapet verdens første i sitt slag, skriver E24.no. Høres det litt rart ut? Det har seg slik at BEWiSynbra altså har laget isopor av det det som kan lages av 100 prosent resirurkerlt EPS – også kjent som isopor. Det betyr at det kan være mulig å gjenvinne materialet fra allerede gjenvunnet EPS/isopor. Dette kan igjen bety at det en fiskekasse av isopor kan gjenvinnes om igjen og om igjen.

Les også: Her får isopor-fiskekassene nytt liv

- Vi er stolte av å introdusere dette nye materialet laget helt av resirkulert EPS. For lenge har for mye EPS blitt brent, noe som fører til unødvendige karbondioksidutslipp og avfall. Våre kunder ønsker bærekraftige løsninger som minimerer effekten på miljø, sier Alan Moss, administrerende direktør i BEWiSynbra RAW i en pressemelding i følgeE24.no.

BEWiSynbra-konsernet har fabrikker flere steder i Europa, og også en fabrikk på Frøya. Nå starter arbeidet med å jobbe mot kunder med nyoppfinnelsen, som kan revolusjonere synet på isopor, som i manges øyne er blitt sett på som versting når det plastforsøpling til havs og til lands.

Håpet for BEWiSynbra er ifølge E24.no at man kan få produktet i kommersielt salg fra neste år.

- EPS er laget av 98 prosent luft, noe som gjør den veldig godt egnet for konservering og transport av varer, så vel som for isolasjon og konstruksjon. I tillegg til å være lett, støtdempende og veldig termisk effektivt, er materialet 100 prosent resirkulerbart. Den 100 prosent resirkulerte EPS har like gode støtdempende og termiske egenskaper som opprinnelig EPS, uttaler BEWISynbra videre i pressemeldingen.

Selskapets norske avdeling på Frøya – BEWiSynbra Circular - lanserte tidligere i år et initiativ for å øke bevisstheten rundt fordelene med resirkulering av EPS/isopor blant både næringsliv og publikum generelt. EPS brukes i blant annet emballasje til mat, legemdiler og tekniske komponenter, skriver E24.no. Ifølge nettsteet har BEWiSynbra mulighet til å produsere 185.000 tonn EPS råmateriale hvert år. Selskapet har også kjøpt opp to resirkuleringsselskap.

 

Kilde: Pressemelding fra BEWiSynbra

Kommenter artikkelen (1)
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler

Send til en kollega

0.109