23948sdkhjf

Halloween – en plastversting

Torsdag er det Halloween. Dette er en dag hvor det forbrukes mye plast i ulike former. Nå er det flere som roper et varsko mot ufornuftig bruk og kast av plastprodukter i forbindelse med feiringen.

NRK skriver at nordmenn bruker om lag 300 millioner kroner til å feire Halloween. Det er Virke som har regnet ut dette, og da tar man med godteri, kostymer og pynt. Spesielt til effekter og kostymer brukes det mye plast, og svært mye av dette er engangsplast, som ofte kastes rett i søpla etter bruk. I tillegg skriver NRK at mange av de ferdigproduserte kostymene som norske butikker selger, er produsert av polyester og andre plaststoffer. Disse kan ikke brytes ned i naturen.

Framtiden i våre hender har engasjert seg i saken, og daglig leder i organisasjonen, Anja Bakken Riise, sier til statskanalen at mange av produktene er av svært dårlig kvalitet, og dermed blir kastet i søpla. Dette gjelder kun for kostymer.

Riise i Framtiden oppfordrer til gjenbruk – og at man finner ting hjemme som kan brukes i forbindelse med Halloween. Hun mener også at handelsstanden må ta et ansvar slik at det blir mindre bruk-og-kast i forbindelse med feiringen.

– Deler av handelsstanden ønsker å bli mer bærekraftig. Halloween og andre merkedager er en mulighet til å ta dette ønsket et steg videre, sier Anja Bakken Riise til NRK.

 

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.094