23948sdkhjf

Har samlet inn sin første plast

Det skulle gå sju år fra ideen ble lansert til at The Ocean Cleanup kunne samle inn sin første plass i Stillehavet.

Prosjektet har møtt på flere problemer underveis, og senest i vår, måtte et innsamlingsforsøk stanses på grunn av utfordringer med lensesystemet. Men nå har altså det ambisiøse prosjektet samlet inn sin første plastmengde.

Det skriver NRK.

Det skjer altså sju år etter at Boyan Slat kom på ideen med innsamlingsmetoden. Et skip med en gedigen lensetrål på slep skal samle inn plast fra Stillehavet. Prosjektet har ikke opplyst om hvor store mengder det er snakk om, men at det er en begynnelse.

Prosjektets mål har vært å fjerne halvparten av plasten som finnes i verdenshavene i løpet av fem år.

– Det er første gang noen samler inn plast fra den store havstrømmen i Stillehavet, så vi tror vi faktisk kan rydde havene, sier Boyan Slat.

The Ocean Cleanup skal ha fokus på å samle inn plast fra det som kalles «The Great Pacific Garbage Patch». Dette er et område med plast i Stillehavet, som er like stort som Frankrike.

NRK skriver at den U-formede lensa driver med strømmen, men bremses av et fallskjermliknende drivanker. Dermed er planen at plastbitene som flyter i overflaten skal fanges i lensa, som også har et tre meter dypt «skjørt». Plasten som samles fraktes etter hvert til land.

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler

Send til en kollega

0.235