23948sdkhjf

Får plastpakket frukt i stedet for frukt fra egen kommune

I fruktkommunen Luster får elevne frukt på skolen. Men frukten er pakket inn i plast, og kommer fra andre land.

Det har fått en av lærerne ved en av kommunens skoler til å reagere. NRK Sogn og Fjordane omtaler saken, og skriver at i forrige uke fikk elevene eplebåter pakket inn i plast. Trolig var eplene importert fra Italia. Dette skjer samtidig som det nå er høysesong for frukt i fruktkommunen Luster i Sogn og Fjordane.

NRK skriver at Gaupne skole de siste fire årene har fått frukt fra Bama gjennom deres «Skolefrukt-ordning». Dette gjør at skolen får leveranser med frukt hver uke. Elevene kan velge om de vil være med på ordningen eller ikke.

-Vi ønsker å lære elevene våre om bærekraft. De er vant med å få et eple i hånda og spise det sånn. De har mat og helse som fag, plukker dessuten frukt og grønt i nærområdet på denne tida. Da blir det ekstra rart å få tilsendt ferdigkuttet og importert frukt fra andre land i plastposer, sier lærer Arve Bjørn Røneid til NRK.

Bama på sin side kan love læreren bedring. Fra neste uke og fram mot jul blir det mer norsk frukt i leveransene til skolen. Bama sier til NRK at det er en del utfordringer i forhold til kvalitet på frukten som har medvirkende årsak til at man har brukt frukt langveisfra pakket inn i i plast.

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.109