23948sdkhjf

Metso stenger gummifabrikk

Industrikonsernet Metso stenger fabrikken i Ersmark, nord for Skellefte, Sverige. 

I en pressemelding skriver selskapet at det har gjort en gjennomgang av produksjonskapasiteten i EMEA-regionen angående forretningsområdet Minerals Consumables.

Dette skriver svenske Plastnet.

På enheten i Ersmark produserer selskapet forskjellige typer gummi- og polymerslitasje for fôr til fôr og pumpe til gruveindustrien, blant annet.

Forhandlinger om en mulig nedleggelse av fabrikken i Ersmark og omstilling ved produksjonsenheten i Trelleborg har alt startet. Forhandlingene gjelder cirka 150 personer. Fabrikken i Ersmark sysselsetter rundt 200 personer, hvorav cirka 160 i produksjon.

Årsaken til at selskapet planlegger å legge ned virksomheten i Ersmark er oppgitt å være at Metso ønsker å styrke sin konkurranseevne og lønnsomhet.

Kunngjøringen om den planlagte nedleggelsen ble gitt av selskapets ledelse i går, mandag. Det er ikke kommunisert noen tidsplan for nedleggelsen.

- Målet vårt er å utnytte det fulle potensialet og de mest effektive produksjonsmetodene og optimalisere innkjøpsmuligheter og logistikk. Ved å utvikle leveringsfunksjonene våre på regionalt og globalt nivå, reagerer vi aktivt på endringer i konkurransemiljøet og forbedrer vår fleksibilitet i å møte kundenes behov, sier Sami Takaluoma, administrerende direktør for forretningsområdet Minerals Consumables, i en pressemelding.

Metso er notert på Nasdaq Helsinki i Finland og omsatte for cirka 3,2 milliarder euro i 2018. Konsernet sysselsetter over 14 000 personer i mer enn 50 land.

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.063