23948sdkhjf

K-Messen: Kjemisk gjenvinning hos Sabic

K-Messen 2019 nærmer seg med stormskritt. Blant de aktuelle aktørene som stiller der er Sabic.

Sabic viser noen nye materialer, for eksempel flere materialer for fremstilling av rør både i HDPE og i selskapets såkalte "supermaterialer".

Dette skriver Plastnet.

I tillegg blir det vist eksempler på nye bruksområder der deres materialer blir brukt, for eksempel Ultra-melt styrke (PP-UMS) for veldig lette emballasjematerialer.

De viser også Cohere S-serien (eten-oktenpolymer) som kan brukes til fremstilling av pakker med mye lavere tetningstemperatur, noe som gir lavere kostnader. For elbiler blir batteriene stadig viktigere, og på messen viser de også en ny beskyttelse for polykarbonatbatterier, Lexan.

Akkurat nå skal Sabic skalere opp sin kjemiske gjenvinning av blandet plast. Et nytt anlegg i Geleen i Nederland skal være klart i 2021. Innenfor prosjektet samarbeider de med Unilever og Tupperware Brands, blant annet for å utvikle nye forbrukerprodukter.

- Vi vil trenge både mekanisk og kjemisk gjenvinning. Mekanisk gjenvinning er bra i en første sløyfe, men jo flere ganger materialet skal resirkuleres, desto vanskeligere blir det og til slutt er kjemisk gjenvinning det som betyr noe, sier Frank Kuijpers, bærekraftssjef i Sabic.

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler

Send til en kollega

0.078