23948sdkhjf

Sabic: En million tonn sirkulær plast innen 2030 er målet

På en mottakelse i forbindelse med World Economic Forums årlige møte i Davos kunngjorde Sabic et nytt mål, innenfor rammen av sin Trucircle-materialportefølje.

Målet er å ha en produksjonskapasitet på en million tonn sirkulært materiale innen 2030.

Kjemikaliegiganten bygger for tiden sin første kommersielle resirkuleringsenhet i Geleen, Nederland.

Levering allerede i år

Når dette anlegget er ferdig, vil det oppsatte målet være mulig å nå. Kommersiell levering av de første resirkulerte polymerene fra denne enheten forventes allerede i år.

 Det skriver svenske plastnet.se i en åpen artikkel.

På mottakelsen avslørte Sabic også at selskapet diskuterer en annen kommersiell avansert resirkuleringsinvestering i global målestokk. Dette anlegget vil potensielt ha en kapasitet på rundt 200 000 tonn sirkulært materiale pr år.

Andre prosjekter

Selskapet nevnte også at det ser på andre prosjekter, for eksempel et småskala avansert gjenvinningsanlegg i Saudi-Arabia.

– Målet vårt om én million tonn Trucircle-løsninger innen 2030 er ment å bidra til å innlede den nye sirkulære økonomien, sa Abdulrahman Al-Fageeh, administrerende direktør i Sabic, under mottakelsen.

Sabics sertifiserte sirkulære og sertifiserte fornybare produkter er verifisert og autentisert i en massebalanseringsmetode under ISCC+-systemet.

Kilde: Plastnet.se

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.097