23948sdkhjf

Nordens første fargede 3D-printer er her!

HP stiller med Nordens aller første 3D-printer med farger.

Modellen heter HP Multi Jet Fusion 580 og produserer trykk i full farge. Fordi det ikke er behov for støttestrukturer for utskrift, kan teknologien håndtere svært komplekse geometrier. Teknologien er basert på HPs unike teknologi Multi Jet Fusion, som produserer sterke, aldersbestandige nylondeler.

Systemet er fullt integrert, slik at manuell materialhåndtering ikke er nødvendig. Etter utskriften er bare enkel blastring av detaljen nødvendig.

Dette skriver Plastforums svenske søsterside, Plastnet.

3D Center, som står bak den første leveransen i Norden, har installert modellen hos IVG Engineering i Gislaved, som dermed blir det første servicebyrået i Norden som kan levere fargetrykk med HP Multi Jet Fusion-teknologien.

- Med den nye HP 500-serien utvides mulighetene for additivproduksjon ytterligere. Prototyper og produkter kan nå produseres i full farge med aldersbestandige og holdbare nylonmaterialer. Dette gir selskaper helt nye forutsetninger for produktutvikling samt sparer både tid og kostnader, sier Ulf Qviberg, 3D Center, ifølge en pressemelding.

- Vi ser mange nye muligheter innen prototype og produktutvikling med denne teknologien. Vi ser også at fremtidens smarte produkter kan produseres gjennom serieproduksjon med denne teknologien. Fullfargefunksjonen skaper også helt nye og unike muligheter når det gjelder additivindustri, som utskrift av logoer og merking, sier Martin Ericson, IVG Engineering.

3D Center er en viktig aktør innen additivproduksjon og tilbyr komplette løsninger for 3D-utskrift, med en av de største porteføljene av profesjonelle 3D-skrivere. Med produkter fra HP, Kodak, 3D-plattform og mer, inkluderer produktporteføljen de fleste av 3D-teknologiene som brukes profesjonelt i dag.

IVG Engineering er et teknologiserviceselskap med fokus på prototype og produktutvikling. Med mange års erfaring i ryggen tilbyr IVG Engineering komplette løsninger for produktutvikling, fra idéfase til ferdig produkt, i både metall og plast. Med HP Jet Fusion 580 tar selskapet neste skritt inn i fremtiden og utvider sitt utvalg av 3D-utskriftstjenester for bedre å møte fremtidens marked.

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler

Send til en kollega

0.189