23948sdkhjf

Teknologi: Støtdempere på industrielle maskiner

Hydrauliske støtdempere brukes ofte i kjøretøyer, men de brukes i økende grad på produksjonslinjer over hele verden. 

Bedrifter prøver å øke produktiviteten ved å bruke maskiner med høyere hastighet. Dette resulterer i økt støy, maskinskade og mer vibrasjoner. Det er her støtdemperne kommer inn.

De gir kontrollert, forutsigbar retardasjon ved å konvertere bevegelsesenergi til termisk energi. Bevegelsen påført stempelet i en hydraulisk støtdemper presser hydraulikkvæsken og tvinger den til å strømme gjennom trange åpninger.  Dette får væsken til å varme opp.

Denne termiske energien overføres til sylinderkroppen og frigjøres til miljøet. For ekstra hjelp velger noen produksjonslinjer å luftavkjøle absorbenten.

I følge Norelem, som selger støtdempere, har industrielle støtdempere mange fordeler for brukerne. Den tydeligste fordelen er at de reduserer støt og vibrasjoner til maskiner. Maskinskader reduseres, driftsstans reduseres og vedlikeholdskostnader reduseres - noe som øker maskinens levetid.

Dette skriver Plastforums svenske søsterside, Plastnet.

Et resultat av dette er at maskinene kan betjenes i høyere hastigheter fordi disse spjeldene kontrollerer eller bremser bevegelige gjenstander forsiktig. Produksjonshastigheten kan økes uten å måtte bekymre deg for å måtte bytte maskin tidligere enn normalt.

For personer som jobber rundt maskiner, er støtdempere velkomne komponenter for deres helse og velvære. Skadelige bivirkninger av å jobbe rundt industrielle maskiner som høyt og vibrerende er mindre.

Alt i alt blir disse maskinene mer verdifulle på grunn av deres lengre levetid, lavere vedlikeholdskostnader og sikrere drift - noe som gir selskapene konkurransefortrinn og høyere produktivitet.

Det er viktig å velge riktig støtdemper for en produksjonslinje. Norelems industrielle hydrauliske støtdemper har en integrert fast stopp, og dempekraften kan justeres slik at maskinførerne kan tilpasse innstillingen til dagens arbeid. De er laget av rustfritt stål med kollisjonshoder laget av stål og plast.

Det som er spesielt nyttig med Noremels støtdempere, er at utstyret kan kjøres noen ganger etter installasjonen og justeringsskruen roteres til optimal bremsing oppnås.

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.391