23948sdkhjf

Norner melder om vekst og ansetter ny labsjef

Stathelle-bedriften Norner annonserer denne uken at de har ansatt Lene Rambekk som ny laboratoriesjef.

Rambekk, som er utdannet som sivilingeniør innenfor polymerkjemi, tiltrådde stillingen 1. juni i år.

Rambekk har tidligere arbeidserfaring fra blant annet Trelleborg Viking, hvor hun var utviklingsingeniør, REC, hvor hun var assisterende produksjonssjef og kommer nå fra stillingen som leder for Drift ved Herøya Industripark AS.

- Jeg har vært mange år i industrien. Nå følte jeg at jeg var klar for å begynne med noe nytt, og samtidig noe jeg kan noe om. For meg var det en veldig fin mulighet det å kunne få fortsette med ledelse og å kombinere det med faget mitt, forteller Rambekk til Plastforum. 

Lene erstatter Jørgen Nyhus som skal fortsette å utvikle Norner videre i stilling som forretningsdirektør for forretningsområdet Bygg og Infrastruktur.

- Lene kommer med bred industriell erfaring og vil bidra sterkt til å videreutvikle vårt laboratorium og vår organisasjon, forteller Ole Jan Myhre, markedsansvarlig.

Totalt har Norner fire laboratorier, og Rambekk skal lede det som har ansvar for alt av kjemiske og polymertekniske analyser.

- En ansettelse av Lene som laboratoriesjef tilfører oss mye erfaring og kunnskap som hun har fra tidligere jobber, forteller Myhre.

Markerer god vekst

Myhre forteller videre at Norner fremover legger stor vekt på videreutvikling av laboratoriet, noe de har mange planer for.

Bedriften, som blant annet tar seg av materialtesting, evaluering av fysiske og kjemiske egenskaper, miljøpåvirkning av materialer, samt testing relatert til forskjellige plaskonverteringsteknikker, er inne i en oppbyggingsfase på bemanning.

Norner har nylig ansatt mange nye folk, og med veksten de kjenner på er det utfordrende å finne nok kvalifiserte folk til å ta på seg alle oppdragene de får fra kunder.

- Vi føler at Norner har en sterk posisjon, både i det norske markedet, det nordiske markedet og det internasjonale markedet. Det er ulike firmaer som bruker oss fra ulike geografier, men vi gjør det godt i alle tre markedene, forteller Myhre til Plastforum.

Oppdaterer utstyr

Nyansettelsene har også forekommet på laboratoriet. Lene Rambekk forteller at de også har gått til innkjøp for å oppgradere utstyret i laboratoriet.

- I løpet av den korte tiden jeg har vært har så har vi allerede skaffet oss flere nye instrumenter – blant annet et elektronmikroskop, eller SEM. Det gamle var ca 20 år gammelt og ble erstattet. Med en ny SEM stiller vi veldig mye sterkere på dette feltet. Vi har mange planer for investeringer, både på kort og litt lengre sikt, forteller Rambekk avsluttende.

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.094