23948sdkhjf

20 ansatte permittert etter ras

20 av de 170 ansatte ved Brødrene Aa-verftet i Hyen er blitt permitterte etter raset som rammet bedriften for litt over ei uke siden.

Det skriver Sysla. Nettstedet skriver at Brødrene Aa flytter deler av produksjonen til Eikefjord, der verftet for en tid tilbake kjøpte opp en bedrift. Lokalene her kommer godt til nytte nå når lokalene i Hyen er rammet av leire, jord og stein som følge av raset som gikk for litt over ei uke siden.

- Selv om vi har et stort opprydningsarbeid foran oss, har vi gradvis begynt å ta opp igjen noe av produksjonen på båtene som er under utrustning. Enkelte avdelinger i anlegget er ikke-fungerende, så det blir fortsatt en stund til vi er tilbake i full produksjon, sier daglig leder Tor Øyvin Aa til Sysla. Han håper at verftet vil være i full drift igjen om et par måneders tid.

Ingen av de 170 som jobber ved verftet, var til stedet da raset rammet lokalene i Hyen. Alle var på ferie. Men da de første kom tilbake på jobb igjen etter ferien, var det noen som fikk beskjed om at de måtte permitteres. Ytterligere flere er blitt permitterte den siste uka, og til sammen er nå om lag 20 ansatte permitterte. De vil imidlertid komme tilbake i jobb når produksjonen begynner å gå som normalt igjen.

Ifølge Sysla var tre båter under produksjon da massene traff industribygget, men ingen av disse ble skadet. Men Aa kan opplyse at en del kostbart utstyr ble ødelagt – blant annet en batteripakke.

Brødrene Aa regner med at det vil oppstå noen forsinkelser på leveransene deres den nærmeste tiden. Det er uaktuelt for bedriften å flytte.

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.063