23948sdkhjf

McDonald’s "forsvarer" å gå bort fra plasten

Restaurantkjeden McDonald’s har fått mye oppmerksomhet denne uken.  

Restaurantene gikk i 2018 bort fra deres originale plastsugerør, og innførte papiralternativ av miljømessige årsaker.

Denne uken skrev vi om at Britiske The Sun at McDonald’s’ nye alternativ ikke var resirkulerbart på grunn av tykkelsen på papirmaterialet, i motsetning til plastsugerørene som var fullstendig resirkulerbare.

Restaurantkjeden, som har fått mye kritikk av kundebasen for å ha gått bort fra plastløsningen, skriver nå at dette ikke stemmer, og at papirsugerørene er resirkulerbare.

I et Facebook-innlegg skriver den norske avdelingen for McDonald’s at pappsugerørene som gis ut i de norske restaurantene absolutt er gjenvinnbare:

- Papirsugerørene til McDonald’s i Norge kan gjenvinnes og kastes i papirsortering; sugerørene gjenvinnes på samme måte som melkekartonger. I Norge skal papp, papir og emballasjekartong sorteres sammen, heter det i meldingen fra restauranten.

Videre forklarer restaurantkjeden avgjørelsen om å gå bort fra plastsugerørene.

- Vi ønsker å understreke at vi byttet ut våre plastsugerør for å minske mengden plast som er i omløp, skriver restauranten i innlegget.

- Vi vet at vår emballasje dessverre kan havne i naturen om ikke det blir kastet i vanlig søppel eller levert til resirkulering. Våre papirsugerør er nedbrytbare. Hvis de skulle havne i havet eller i en elv vil de i løpet av tre måneder brytes ned, uten å påføre naturen skader. Plast vil som kjent aldri forsvinne, men kun nedbrytes til mindre og mindre biter og til slutt til mikroplast, skriver de avsluttende. 

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.093