23948sdkhjf

Plukk plast, kom gratis inn på festival

Festivalen Sommerfesten på Giske tar grep for å bli mer miljøbevisst. Hvis du som tilskuer plukker plast, kommer du gratis inn.

Det er NRK som skriver om det nye og innovative tiltaket mot plastforsøpling. Festivalen på øya Giske er en årlig festival og som siden starten i 2003 har opparbeidet seg et godt rykte i festival-Norge. Nå er festivalen trolig den første i verden som innfører gratis inngang for de som plukker plast.

-Plukk plast i nærområdet ditt, og bruk det som billett, oppfordrer festivalen til NRK

Norsk musikkfestival kan vere først i verda til å innføre gratis inngang for søppelsamlarar. – Plukk plast i nærområdet ditt og bruk det som billett, oppmodar festivalsjefen.

I år er det flere kjente navn på plakaten, og festivalen arrangeres på Giske 28. og 29. juni. Nytt av året er altså at du kan gå ut i naturen og plukke plast i en søppelsekk og dermed slippe å betale festivalpass-billetten som koster 500 kroner.

– Vi håper det skaper engasjement og setter fokus på å bedre miljøet. Plast i havet er et stort problem, sier festivalleder Ante Giskeødegård til NRK.

Giske-festivalen er ikke som andre festivaler. Det er et ”spleiselag” og på søndag, som er familiedag, kan du betale inngangsbilletten enten med innsamlet plast, kake eller en selvvalgt pengebeløp.

Plasten som blir samlet inn, blir omgjort til en kunstinstallasjon, som senere blir resirkulert.

 

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler

Send til en kollega

0.078