23948sdkhjf

Skreddersydd bionedbrytbar PC

Teysha Technologies, et britisk oppstartsselskap i bioplast, har utviklet en polymerteknologi for å skreddersy egenskapene for nedbrytbarheten av polykarbonat laget av biologiske råstoffer.

Det antas at den nye teknologien kan bidra til å redusere forurensning av plast i samfunnet. Ifølge selskapet kan plattformen som er utviklet, skape helt biologisk nedbrytbare erstatninger for eksisterende fossilbasert plast.

Dette skriver Plastforums svenske søsterside.

- Teyshas biopolykarbonat AggiePol er laget av fornybare råvarer og kan fysisk, mekanisk og kjemisk tilpasses for å møte behovene til den påtenkte applikasjonen. Materialet kan erstatte den tradisjonelle plasten som brukes i bilindustrien og for medisinsk utstyr, sier Ashlee Jahnke, en av innovatørene bak plattformen og forskningsdirektøren ved Teysha Technologies. G.

Teyshas polymerteknologi bruker et plug-and-play-system for monomerer og komonomerer, for å skape et miljøvennlig alternativ til tradisjonelle polymerer. I stedet for å bruke hydrokarbonbaserte petrokjemiske produkter fra fossile råvarer som genererer forskjellige utslipp under produksjon, bruker Teyshas plattform naturlige produkter som stivelse og jordbruksrester.

Ved å kontrollere kjemiske, formulerings- og polymeriseringsforhold, kan PC-plastene laget med Teyshas teknologi justeres til minste detalj. I motsetning til eksisterende bioplaster som PLA og PHA, kan nedbrytningshastigheten til Teysha's AggiePol justeres, noe som kan bidra til å redusere miljøbelastningen av plastprodukter etter deres brukstid, mener Teysha.

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.425