23948sdkhjf

Stabilt robotsalg på verdensbasis

Ifølge International Federation of Robotics (IFR) endte det totale industrirobotsalget i 2018 på 384.000 roboter. Det er en økning på 1 prosent fra året før.

Det skriver svenske plastnet.se. Selv om omsetningstakten har minsket noe, så er nivået fortsatt «all time high». Tallene fra IFR er foreløpige, da de endelige tallene kommer til  høsten. Ifølge den internasjonale robot-organisasjonen, ser man en tydelig salgsnedgang av roboter til bilbransjen, som i løpet av det siste året har gått ned med 6 prosent, skriver plastnet.se.

Geografisk så er det størst økning i USA og Europa, begge områdene hadde en økning på 6 prosent i fjor, mens Asia opplevde en gang på 1 prosent. Til tross for nedgangen i Asia, kjøpte kineserne i fjor hele 137.000 industriroboter, noe som er mer enn det USA og Europa kjøpte til sammen.

Robotomsetningen i Norge er fortsatt svært lav, men det går ikke fram av oversikten til IRF hva denne ligger på. Men for de to andre nordiske landene Finland og Danmark, har robotsalget økt med henholdvis 17 og 16 prosent, mens Sverige opplevde en tilbakegang på 11 prosent i fjor. Plastnet.se skriver at det er vanskelig å peke på noen konkret årsak til tilbakegangen, men det er ting som tyder på at investeringer til roboter i metallarbeidende industri og hos leverandører til bilindustrien har vært lavere enn året før.

Kilde: Plastnet.se

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.103