23948sdkhjf

Hatting kutter ut plast

Hatting skal kutte plast og redusere sitt CO2-utslipp. Nå kutter de 17 tonn plast i året på emballasjen til sine pølse- og hamburgerbrød.

Stadig flere aktører i norsk næringsliv kutter plast Sist ut er Hatting, ifølge en pressemelding fra selskapet.

Besparelsen er gjort ved å bruke tynnere plast og å gjøre posene mindre. Dette tilsvarer en årlig utslippsreduksjon på 41 300 kg CO2*.

– For å få til reduksjon av plast og dermed CO2-utslipp har vi undersøkt mange muligheter og testet grundig. Vi er stolte av det vi har fått til, men dette er kun første steget i en prosess for å bruke mindre plast. På sikt kan vi kanskje bruke emballasje som er laget av helt andre materieller. Vi følger nøye med på forskningen innen dette området, sier Ulrika Tivert Sølvberg, kategorisjef for fast-food i Hatting.

Det er pølse- og hamburgerbrødene i Høvding- og True Style-serien som selges hos REMA 1000 som blir pakket i mindre plast fra mars 2019. Endringen gjelder også Hattings produkter som selges til storhusholdningsmarkedet.

– All emballasje på Hattings produkter er laget av resirkulerbar plast. Vi vil derfor oppfordre våre kunder til å gjenvinne plasten fra våre poser, si er Aina Hagen, markeds- og innovasjonsdirektør i Hatting/Lantmännen Unibake Norge.

Hattings pølse- og hamburgerbrød bakes på Langhus, sør for Oslo. Her har de hatt bakeri siden 70-tallet. – Vi stiller strenge miljøkrav ved vår produksjon på Langhus. Siden 2013 har vi forsynt den lokalen skolen og sportsarenaen med energi fra vårt bakeri og vi har gjort grep for å redusere matsvinn i produksjonen. I arbeidet med reduksjon av plast på våre pølse- og hamburgerbrød, jobber vi med å redusere papp på kartongene som sendes til butikkene, samt med løsninger som kan gi en mer miljøvennlig og effektiv transport, avslutter Sølvberg.

 

Kilde: Pressemelding fra Hatting

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler

Send til en kollega

0.094