23948sdkhjf

Utvikler nytt verktøy for 3D-printing

Siemens og Interspectral utvikler et verktøy som vil gi mer kunnskap om de store mengdene med data som genereres under additivproduksjon.

Additiv produksjon revolusjonerer hvordan Siemens utvikler, produserer og reparerer sine produkter. Teknologien muliggjør nye design, kortere produksjonstider, forbedret produktytelse og en mer bærekraftig produksjonsprosess.

Samtidig er additivproduksjon fortsatt en relativt ny og komplisert prosess som krever mer utvikling som skal brukes i industriell skala:

- Hvis vi skal kunne forbedre og industrialisere additivprosessen, må vi fange opp, utforske og forstå store mengder data. Vi trenger nye visualiseringsverktøy som kan gi oss mer innsikt og kunnskap, sier Andreas Graichen, leder av Siemens kompetansesenter for additivproduksjon i Finspång i Sverige.

For å finne en løsning har Siemens’ ingeniører i Finspång startet et samarbeid med 3D visualiseringsselskapet Interspectral. Sammen utvikler de to selskapene nå AM Explorer-verktøyet.

Programvaren vil tillate Siemens å utforske den enorme mengden 3D-data generert under produksjonsprosessen. Siemens vil kunne samle og interaktivt visualisere flere forskjellige datatyper i ett og samme miljø, heter det i en melding.

CAD-filer, data fra sensorer, simuleringer og måleteknologi utstyr som 3D-skannere og datatomografi kan da leses og visualiseres i ett og samme verktøy.

- Vi tror at 3D-visualisering, sammen med AR og VR, vil være grunnleggende komponenter i industrialiseringen av additivproduksjon. Verktøy som AM Explorer vil være en del av løsningen i vår veikart for additivproduksjon på Siemens, sier Andreas Graichen.

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.1