23948sdkhjf

Finner plast i kuenes mage

I New Dehli går kuene fritt i sentrum. Det de spiser er ikke gress. Det går i plast, gummi og annen type søppel.

Det skriver Nationen, som igjen refererer til en artikkel The Independent. Mer enn 60.000 kuer går fritt rundt i den indiske hovedstaden, og der anses kuer som hellige ifølge religionen – hinduismen.

Og kuene spiser det de kommer over – ofte på søppelfyllinger. De klarer ikke å skille mat og søppel, og får derfor i seg mye avfall som ikke kan fordøyes i magen. På ei enkelt ku ble det funnet så mye som 80 kilo plast i magen. Dette er ifølge den lokale veterinæren ganske vanlig mengde plast og annet søppel hos ei ku.

Når kyrne får så mye ufordøyelige produkter i seg, stopper fordøyelsessystemet helt opp til slutt, og dyrene må opererer raskt. Det skjer først når kuene har fått nærmere 25 kilo plast i magen, skriver Nationen. Det er mange av kyrne som dør under operasjonen.

Veterinæren i New Dehli opplyser at han har sett 50 kilo søppel i ei ku. Da er det ikke bare plast, men hele sko, nåler og treverk, men det er likevel mest plast de spiser.

Siden dyrene er hellige, blir de behandlet som vanlige pasienter på dyrehospitalene, mens dyrlegene er vanlige leger. Av samme årsak blir de heller ikke slaktet når de slutter å produsere melk. De blir i stedet kastet ut på gata av bønder som ikke har råd til å brødfø dem, skriver Nationen avslutningsvis.

 

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.062