23948sdkhjf

TOMRA viste fram sin sirkulære produksjon

TOMRAs administrerende direktør møtte nylig næringsminister Torbjørn Røe Isaksen (H) for å diskutere en nasjonal sirkulær-økonomi. Møtet fant sted hos Romerike Avfallshånderingsanlegg (ROAF) der TOMRA bidrar med løsninger.

- Møtet hos ROAF var en unik mulighet for TOMRA for å fremme bade våre løsninger i dag for strategier og for å implentere utviklingen av en sirkulær økonomi. Det er helt avgjørende med et nært samarbeid mellom næringsliv og myndighetene for å kunne bygge en suksessrik infrastruktur i utbredelsen av en sirkulær økonomi, sier TOMRA-sjef Stefan Ranstrand etter møtet med Røe Isaksen.

TOMRAs innsats hos ROAF dreier seg først og fremst hvordan selskapet bidrar i en velutviklet infrastruktur for avfallshåndtering sett i lys av en sirkulær-økonomi. Etter at ROAS-sjef Synnøve Bjørke holdt et innlegg om anlegget, fikk delegasjonen, som også besto av næringsminister Torbjørn Røe Isaksen (H), en omvisning for å se nærmere på TOMRAs sorteringsmaskiner.

ROAF-anlegget ble åpnet I 2014 og benytter seg av 16 TOMRA-maskiner for kommunalt avfall. Det fullautomatiserte avfallsanlegget tiltrekker seg besøkende fra hele verden for å lære om hvordan maskinene brukes.

Med på møtet hos ROAF var også TOMRAs representanter fra Stavanger-regionen, som har vært med å iverksette IVAR avfallshåndteringsanlegg i Sandnes. Det har kostet 650 millioner kroner å bygge IVAR-anlegget i Sandnes.

- Det var viktig for oss også å fortelle historien om avfallshåndteringsanlegget i Sandnes. Mens plasten som kommer inn til ROAF blir fraktet videre til et annet sted for prosessering, har IVAR egne TOMRA-maskiner som sørger for at plasten går direkte til vasking og oppkutting til små biter på stedet. Det betyr at plasten kan gå direkte til produksjon for andre plastprodukter, sier Ransted.

Kilde: Pressemelding fra TOMRA

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.085