23948sdkhjf

- Fiskerne må ta med plasten hjem

Fiskeriministeren er bekymret for all plasten i havet. Han oppfordrer dermed alle fiskerne å ta med plasten hjem etter bruk.

- Selvsagt må all plasten fiskerne tar med ut, også tilbake igjen. Plasten skal ikke kastes i havet, oppfordrer fiskeriminister Harald Tom Nesvik (FrP). Han sa dette på årsmøte til Fiskebåt i Oslo nylig. Det gikk tydelig fram av ministerens foredrag at han er bekymret for plastavfallet i havet, og mener at fiskeribransjen må ta sin del av ansvaret.

Les også: Digital TV-innsamlingsaksjon

- Vi må ta med oss mer plast hjem enn det vi har med ut. Vi klarer ikke å rense havet for plast dersom vi konserverer situasjonen på dagens nivå, sier FrP-politikeren. Han opplyser at om lag åtte millioner tonn plast årlig havner i havet, og at dette er man nødt til å gjøre noe med. Han lover blant annet å forbedre mottaksapparatet på land, slik at det skal bli enklere å ta med seg plast tilbake til land igjen.

LØFTET PEKEFINGER: Fiskeriminister Harald Tom Nesvik oppfordrer fiskerne å ta med seg all plast tilbake til land igjen. FOTO: FRP

Nesvik henviser også til «fishing for litter»-ordningen, som er igangsatt av Miljødirektoratet. Her kan fiskefartøy få levert avfall fra havet som er samlet opp under fiske.

Under foredraget sa fiskeriministeren også at det er viktig for regjeringen å bidra til økt ressursutnyttelse ved bærekraftig høsting.

- Restråstoff må bedre utnyttes og fiskefusk/ fiskekriminalitet skal slås hardt ned på. Videre må vi bidra til at industrien på land får tilgang på mer råstoff for bearbeiding, sier han.

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler

Send til en kollega

0.078