23948sdkhjf

Lego vil doble antall butikker i Kina

Den danske leketøy-kjempen Lego planlegger å øke antall butikker fra 60 til 140 i Kina.

Det skriver nyhetsbyrået Reuters på bakgrunn av et intervju med toppsjefen Niels B. Christiansen.

Lego har for tiden 60 butikker i Kina, og planen er at det danske selskapet i løpet av 2019 skal ha 140 butikker.

Den danske merkevaren opplever nemlig for øvrig en svak etterspørsel etter sine produkter i kjernemarkedene USA og Vest-Europa.

Kina er derimot et marked i vekst i for Lego, forteller Christiansen.

- Mitt inntrykk er at jeg ser ikke at det kinesiske markedet stagnerer for tiden, sier han til Reuters.

Kina opplevede i fjor landets svakeste økonomiske vekst på 28 år.

Samtidig har handelskrigen med USA og en lang rekke gjeldsproblemer skapt dype pannerynker hos kinesiske myndigheter. Kina er for tiden verdens neststørste økonomi.

Ifølge Reuters er det kinesiske leketøymarkedet verd 31 milliarder dollar, eller mer enn 200 milliarder kroner.  Kinas betydning for Lego er voksende, spesielt etter at det danske selskapet åpnet en fabrikk sør for Shanghai mot slutten av 2016.

Samtidig har Lego merket at det er skjedd en atferdsendring hos kinesiske foreldre. Tidligere var der et fast og stramt fokus når kinesiske barn lekte, mens fokuset nå i større grad er den frie leken.

- 95 prosent av de kinesiske foreldrene ønsker at deres barn skal leke mer, og de er interesserte i å gi dem leketøy av god kvalitet, sier Lego-topsjefen.

Det er imidlertid ikke bare fryd og gammen for Lego i det kjempestore landet.Mange mindre konkurrenter kopierer nemlig Legos varer – såkalte «copycats» - selv om kinesiske myndigheter har lovet å gjøre noe med dette problemet.

- Det er helt klart at Kina har en ambisjon om å gjøre noe med dette, men vi har ennå ikke helt sett effektene av dette sier, Niels B. Christiansen.

Samlet sett står det kinesiske markedet for mindre enn 10 prosent af Legos samlede omsetning.

 

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.11