23948sdkhjf

Wacker ruster opp til ytterligere 40.000 årstonn

Wacker Chemie planlegger gradvis å øke sin globale produksjonskapasitet av silikongummi.

Senest i løpet av 2021 skal kapasiteten være utbygget for ytterligere 40.000 tonn silikongummi i året. Om lag 100 millioner euro er blitt øremerket for kapasitetsutbyggingen. Investeringene inngår i konsernets Wacker Silicones-divisjon, og er en strategi for å ytterligere ekspandere porteføljen av spesialprodukter.

I løpet av 2019 planlegger kjemikonsernet å gjennomføre en rekke kapasitetsforbedringer når det gjelder produksjon av flytende silikongummi. Det gjelder silikoner som vulkaniserer ved høy- og romtemperatur samt termisk ledende silikonkompounder. Kapasitetsutvidelsens skal skje ved produksjonsanleggene i tyske Burghausen, amerikanske Adrian i Michigan og Zahangjigang i Kina.

Wacker vurderer for tiden også mulighetene for å bygge et anlegg for fast silikongummi ved sitt anlegg i amerikanske Charleston, Tennessee. Der har selskapet produsert polysilikon siden 2016. Et anlegg for produksjon av pyrogen kiseldioksid, som er et viktig fyllmiddel for høykonsistent silikongummi (HCR) blir også vurdert. Dette skal også skje ved anlegget iCharleston.

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.094