23948sdkhjf

Nytt doktorgradsprogram i teknologi ved OsloMet

OsloMet utfordrer Norges ingeniørvitenskapelige miljøer på mangfold, tverrfaglighet og samfunnsansvar.

Doktorgradsprogrammet i ingeniørvitenskap og kunstig intelligens ved OsloMet vil styrke teknologimiljøet i hovedstadsområdet.

OsloMet satser på ingeniørfag med en tydeligere anvendt profil enn de andre universitetene i Norge.

Det nye ph.d.-programmet Engineering Science ved OsloMet starter opp i januar 2019.

– IKT-Norge ser fram til resultatene dette vil bringe, sier administrerende direktør Heidi Arnesen Austlid, som har definert et stort behov for IKT-kompetanse i arbeidslivet.

– Engineering Science og samarbeidet med SimulaMet vil gi nyttig forskning og innsikt i digitalisering, sier Austlid.

– Ett av områdene doktorgradsstudentene kan forske på, er kunstig intelligens på det nye laboratoriet Artificial Intelligence Lab, forteller førsteamanuensis Stefano Nichele ved OsloMet.

Kunstig intelligens kan for eksempel brukes i helsetjenesten. Et prosjekt som allerede har vakt oppsikt heter Pasient centered engineering in rehabilitation ledet av Peyman Mirtaheri.

– Vi ønsker at kandidatene våre utvikler en forståelse av samfunnsansvaret de har som forskere. Med mer tverrfaglige og flerfaglige doktorgradsprosjekt kan vi gi nye løsninger på de komplekse utfordringene som oppstår i offentlig og privat sektor, sier dekan Egil Trømborg på OsloMets Fakultet for teknologi, kunst og design.

Det nye miljøet vil plassere seg i forskningsfronten for både digitalisering av velferdstjenester og andre teknologiske utfordringer samfunnet kommer til å møte. Som det grønne skiftet, avansert byggteknologi, urbanisering og digital sårbarhet – og det økende behovet for å beskytte enkeltmennesker og samfunn i en digitalisert verden.

– Det er flott at vi har fått på plass et doktorgradsprogram i ingeniørvitenskap ved institusjonen vår. Programmet er relevant og rettet mot konkrete behov i samfunnet, og det er viktig at studentene får tilbud om et fullstendig utdanningsløp innenfor ingeniørfag ved OsloMet, sier rektor Curt Rice.

 

Kilde: Pressemelding fra OsloMET

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.078