23948sdkhjf

Selger Aerospace Industrial Maintenance Norway AS til Kongsberg Gruppen

Forsvarsdepartementet selger det statseide selskapet Aerospace Industrial Maintenance Norway AS (AIM) til Kongsberg Defence & Aerospace.

Salget sikrer fortsatt nasjonalt eierskap av AIM gjennom statens aksjemajoritet i Kongsberg Gruppen. Kongsberg Gruppen vil eie en majoritetsandel av AIM. Patria, som eies av den finske stat og Kongsberg Gruppen, vil gå inn med en minoritetsandel.

Når AIM, Kongsberg Defence & Aerospace og Patria går sammen, blir de en av Nord-Europas største aktører innen understøttelse av militære luftsystemer.

– Med Kongsberg Defence & Aerospace og Patria på eiersiden mener jeg AIM er meget godt rustet til å videreutvikle selskapet, sikre arbeidsplasser og styrke den nasjonale beredskapen på vedlikehold av Forsvarets luftsystemer. Dette er helt i tråd med vår nasjonale forsvarsindustrielle strategi, sier forsvarsminister Frank Bakke-Jensen.

- Oppkjøpet av AIM er en stor milepæl for å styrke Kongsbers rolle som en strategisk partner for norske forsvaret, både som en leverandør av utstyr og for vedlikehold. Med denne avtalen tar vi ytterligere et skritt i å få en mer viktig rolle i nordisk forsvarsmarked, sier adm. dir. i Kongsberg Gruppen, Geir Håøy.

SIGNERING: Fra signeringen mellom Kongsberg Defence og Areospace og Aerospace Industrial Maintenance Norway AS. FOTO: KONGSBERG GRUPPEN

Salget forutsetter Stortingets godkjennelse.

AIM ble etablert i 1916 som en del av Forsvarets logistikkorganisasjon, og har hatt en sentral rolle i norsk luftfartsindustri, både militært og sivilt, innen vedlikehold og reparasjon av fly og helikopter. Selskapet ble i 2011 omgjort til et statlig heleid foretak, med Forsvarsdepartementet som eier. AIM Norway AS har 440 ansatte og omsatte i fjor for 140 millioner USD.

 

Kilde: Forsvarsdepartementet

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.081