23948sdkhjf

Takk for oss – på papir

Plastforums desemberutgave 2018 ligger snart i postkassene rundt om i landet. Det blir for siste gang. Papirutgaven går inn. Fra nå av er det digital info som gjelder.

Beslutningen om nedleggelse er en naturlig konsekvens av en teknologisk utvikling, der trykking på papir aldri kan bli hurtig nok. Dessuten er det dyrere informasjonsformidling enn tastetrykkene som på sekunder bringer budskapet ut til de som ønsker å lese digitale nyheter.

Selskapene som i «gamle dager» annonserte i blader som Plastforum, er blitt færre. Nå er det digital markedsføring og direkte kontakt mellom kunder og leverandører som gjelder. Annonsering i aviser og fagblader er passé for mange. Sånn er det bare.

Som redaktør har jeg vært involvert i plastbransjen siden 1992, først i andre plastblader og fra 1997 i Plastforum. Det har vært utrolig givende å drifte et fagblad for våre bransjer. Det har gitt mye kompetanse om både plast, kompositter, gummi og PUR. Og det aller beste: det har gitt et fantastisk nettverk over det ganske land, og i utlandet. En bråte solide venner!

Papirtidsskriftet Plastforum har vært utgitt gjennom 22 år. Det har langtfra vært noe one man show. Dyktige medarbeidere i Plastforums sfære har bidratt til bladets lange, gode liv. Redaksjonelt ikke minst fra Jon Hermansen i Biobe, som har vært en stabil og god journalist og sparringpartner gjennom nesten hele perioden. Og en solid venn å ha med seg videre. Jon var jo også redaktør av bladet i en kortere periode.

Takk også til Paal Fischenich i Norsk Komposittforbund og Thomas Brønnum i PUR-gruppen for fagbidragene til bladet gjennom mange år.  

Jeg tillater meg dessuten å rette en stor takk til designer Hans Petter som har layoutet Plastforum i en årrekke og til trykkerikontakten Thomas, nå på bk grafisk. I samtlige 22 år har han fightet for at Plastforum kunne trykkes til priser som har matchet Baltikums.

Nyhetsformidlingen fortsetter selv om Plastforum blir borte på papir. Redaktør Isaksen fortsetter i redaksjonen med å legge ut nyheter på nett og nyhetsbrev.

Vi håper at plastforum.no blir en god portal for polymerbransjen. Les oss - bruk oss! 

Derfor: vi takker for oss på papir – og ønsker velkommen til digitale nyheter.

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.094