23948sdkhjf

Ikeas morselskap kjøper seg inn i NGR

Ingka Group, som er morselskapet i Ikea-systemet, har ervervet en minoritetsandel på 24 prosent i det østerrikske gjenvinningsselskapet Next Generation Group (NGR).

Investeringen tar sikte på å hjelpe NGR i å videreutvikle ny teknologi og utvide tilbudet sitt for bedre å kunne betjene plastgjenvinningsindustrien. Det fremgår av en pressemelding.

Ikeakonsernet har de siste årene hatt et sterkt fokus på miljø og sirkulær økonomi. I 2017 kjøpte konsernet en minoritetsandel på 15 prosent i den nederlandske plastgjenvinningsgruppen Morssinkhof Rymoplast Group.

De gjennomførte investeringene er en del av én milliard euro som Ikea har opplyst at møbelgiganten skal bruke for å sikre en langsiktig, bærekraftig ressursforsyning. Siden 2009 skal Ikea ha investert 1,5 milliarder euro i vindkraft og solenergi. Selskapet opplyser at ytterligere seks millioner euro skal brukes til denne typen investeringer.

NGR har mer enn 20 års erfaring i produksjon av utstyr for gjenvinning av plastmaterialer. I dag har selskapet et komplett tilbud av utstyr for gjenvinning av plast fra husholdninger, industrielt plastavfall samt gjenvinningsutstyr for PET. NGRs teknologi for gjenvinning av PET inkluderer P:REACT.

– Next Generation Group er et interessant selskap med stort potensial og helt i tråd med våre bærekraftssatsninger. Vi har en klar strategi for våre minoritetsinvesteringer som er å støtte innovative bedrifter og gi dem handlingsrom til å utvikle seg, sier Krister Mattsson, sjef for Ingka Investments

(Kilde: Plastforum SE/Malin Folkesson)

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.109