23948sdkhjf

Flere avslag på utviklingstillatelser

Fiskeridirektoratet har avslått søknadene om utviklingstillatelser fra Viteq Farming og Fleximerd.

Avslaget ble gjort kjent på direktoratets hjemmesider fredag, og er de siste i en rekke avslag på søknad om utviklingstillatelser innen havbruksnæringen de siste ukene.

Denne gang var det Viteq Farming og Fleximerd som fikk avslag. Førstnevnte hadde søkt om hele 32 utviklingstillatelser gjennom konseptet «Viteq zero zero» noe som er flest av alle søkerne. Fiskeridirektoratet har avslått søknaden, fordi det mener at det ikke oppfyller kravet om «betydelig innovasjon».

I tillegg får selskapet kritikk av direktoratet fordi Viteq Farming ikke har gitt god nok dokumentasjon på den omsøkte utviklingstillatelsen. I sitt brev med avslag skriver direktoratet blant annet: «På bakgrunn av manglende dokumentasjon av viktige elementer for nyhetsverdi, konstruksjon, samt drifts- og velferdsmessige forhold er det etter Fiskeridirektoratets vurdering verken dokumentert at konseptet er realiserbart eller vil innebære en forbedring sammenlignet med eksisterende teknologi».

Fleximerd var et annet selskap som hadde søkt om utviklingstillatelse for konseptet med samme navn som firmanavnet. Men direktoratet mener heller ikke dette konseptet oppfyller vilkåret om «betydelig innovasjon».

Fiskeridirektoratet skriver blant annet at «selskapet gjennom søknaden ikke har godtgjort at prosjektet er realiserbart eller vil innebære en forbedring sammenlignet med eksisterende teknologi.»

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.078