23948sdkhjf

Nå kan fiskekasser i EPS få konkurranse

OzloGruppen, med Rodney Gudbrandsen i spissen, har som mål å gjøre transport av fisk fra Norge enklere, lettere og med mindre svinn og avrenning. En sammenleggbar kasse i PP skal sørge for det.

– Vi i OzloGruppen har jobbet med dette prosjektet en stund. Det etter at flere fisketransportører har fortalt oss om problemer knyttet til brekkasje, søl og transport av all is. I flere land er man ikke så fryktelig glade i fiskekasser i EPS heller, grunnet lukt i regranulatet. Det er også et moment som taler for vår løsning, sier Rodney Gudbrandsen til Plastforum.

Han går litt dypere inn på problemene som han hevder transportører opplever med EPS-kasser. Vekten av stablene med kasser, fisk og is kan få kassene i bunnen av stabelen til å gi etter.

– Det gir søl i trailerne, EPS-avfall, vann og fiskeslo. Og tap for alle parter i tillegg avfallsproblemene, sier Rodney Gudbrandsen

En sammenleggbar kasse i PP er det som skal gjøre transporten bedre og billigere. Rodney er hjernen bak den nye kassen. Han viser fram en PP-kasse med honningkube-kjerne. Skjøten mellom bunn og sider er frest og limt sammen med spesialkjemikaler. Kanalene i alle deler av kassen blir sveiset tette. Før sveisingen skal kanalene fylles med et kjølemedium. Dermed kan is elimineres ved transport.

Ozlo-gruppen har i det hele tatt flere miljøargumenter for sin løsning – i tillegg til den sammenleggbare konstruksjonen.  Nå starter markedsføringen av de nye kassene.

– En testprodusent eller to er det som nå skal skaffes til veie sammen med transportørleddet. Deretter håper vi i OzloGruppen at pris, enkelhet og et bedre transportmiljø vil bli tungen på vektskålen, avslutter Rodney Gudbrandsen.

Les flere detaljer om kassene, om kjølemedier og om automatisert produksjon i desemberutgaven av Plastforum.

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.081