23948sdkhjf

Åpnet test-senter for helikoptere

Kongsberg Defence & Aerospace har nylig åpnet et testsenter for helikoptre.

Det nye senteret har flere funksjonaliteter, men det viktigste er helikoptrerens overføringssystemer. Senteret er åpnet i samarbeid med Leonardo Helicopters, som Kongsberg Gruppen har samarbeidet med i mer enn 30 år. Da har samarbeidet spesielt gått ut på MRO-overføringssystemene for Sea King-helikoptrene.

Med det nye senteret og det utvidede samarbeidet med Leonardo, vil Kongsberg få en ny posisjon til å utføre MRO-tester og tester for gearbokser for NH-90 og AW101 helikoptrene.

Kongsberg har avtale om å støtte en flåte på mer enn 100 helikoptre av de to typene i Norge, Sverige, Finland og Danmark i tillegg til andre internasjonale kunder. Avtalen vil trolig vare ytterligere 25-30 år.

- Vi er stolte over dette nye senteret som i all hovedsak til være et senter for MRO. Det utvidete samarbeidet med Leonardo demonstrerer Kongsbergs posisjon som en leverandør av high-end helikopter MRO-tjenester og sikrer en nasjonal støtte for den norske helikopter-flåten. Samtidig vil vi være en effektiv støtte for internasjonale sluttbrukere, sier Eirik Lie, som er sjef for Kongsberg Defence & Aerospace.

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.079