23948sdkhjf

Gazechim blir ny distributør for Polynt-Reichhold

UP-markedet i Norge og Skandinavia har vært gjennom store forandringer siden Jotun Polymer ble solgt til Reichhold. I 2016 gikk Reichhold i spann med Polynt. Og nå er det besluttet at Gazechim Composites Norden AB skal ta seg av salg og markedsføring av UP-produkter i Skandinavia. FoU-senteret i Sandefjord forsvinner i nåværende form, men funksjonene ivaretas i andre deler av organisasjonen.

Polynt-Reichhold Group har utnevnt Gazechim Composites Norden AB som distributør for hele sitt spekter av umettet polyester-produkter i Sverige, Danmark og Norge. Sortimentet består av polyesterprodukter (Polylite), vinylesterprodukter (Dion) samt gelcoat og limpasta (Norpol-produktene).

Italienske Polynt fusjonerte i 2016 med amerikanske Reichhold og etablerte Polynt-Reichhold. Selskapet er en global produsent av intermediatorer, herdeplaster, gelcoats og mer nisjepregede spesialprodukter.

Distribusjonsavtalen trer i kraft fra midten av desember 2018. Gazechim vil dessuten ta seg av salget av Polycolor blandemaskiner i Sverige og Norge. Det er slikt utstyr som i stor grad brukes ved leveranser av Polynt-Reichholds gelcoatfarger, i større eller mindre volumer.

Gazechim er ikke ukjent i våre markeder, de har lenge vært distributør av Nouryons produkter (tidligere Akzo), dvs. av organiske peroksider og de har i så måte tilgang til de peroksidene som brukes i produktsortimentet som Reichhold tidligere produserte.

FoU- og salgsmiljøet i Sandefjord, som i Jotun Polymers glansperiode omfattet 80-90 årsverk og som betjente det meste av det europeiske markedet, har vært og er i sterk desimering.  FoU-miljøet i Sandefjord, som mange kanskje kjenner bedre som teknologi- og utviklingssenteret, vil  i løpet av første halvår 2019 være mer eller mindre nedlagt. Noen utviklingsfunksjoner og andre arbeidsoppgaver vil bli overført til anlegget som Reichhold har i Fredrikstad. I perioder har det forsynt Nord-Europa med UP og gelcoat.

Salgs- og adminstrasjonskontorene i Sandefjord vil også være gjenstand for store endringer. Så langt Plastforum vet blir salgskontoret erstattet av hjemmekontor-funksjoner. Kundeservice-funksjoner vil bli ivaretatt og fortsatt vil større kunder betjenes direkte av Polynts selgere.

Det synes klart at organisasjonsendringene i Norge medfører overtallighet. Alle som er berørt skal være informert. Offisielle informasjoner om endringene i Norge foreligger i skrivende stund ikke og vil trolig komme senere.

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.109