23948sdkhjf

Sprøytestøpte komposittdetaljer i store volumer til kresen bilindustri

På messen Composites Europe, som akkurat nå holdes i Stuttgart, viser INEOS Styrolution de siste utviklinger for sine komposittmaterialer StyLight. Her er det ferdigprodukter med klasse-A overflate og riktige farger tilpasset bl.a. bilers interiør – eller til produkter til sports- og elektronikkindustri.

INEOS Styrolution og selskapets styrenprodukter, viser altså på messen Composites Europe, bl.a. med spennende sluttprodukter.  Her presenteres nye applikasjoner for bl.a. bil-, elektronikk- og sportsbransjen som nå kan produseres med produktegenskaper av høyeste kvalitet, ikke minst hva gjelder overflatefinnish.

Det var i 2017 at INEOS Styrolution viste fram StyLight for første gang. Siden da ha man anstrengt seg for å analysere produksjonsprosessen, finne fram til optimaliserte prosessparametere for ulike overflatetyper og gi kundene veiledning for å utnytte materialene maksimalt.

Bilindustrien har vært en av kundegruppene. På Composites Europe viser man fram en i ny applikasjon, en viktig del av et midtkonsoll produsert av selskapet ARRK Shapers. Produktet har synlige karbonfibere under en superklar overflate.

Partnerne forteller at forskjellige overflater, typiske for bilindustrien, har vært gjenstand for utprøving og testing. I alt ble rundt 120 forskjellige oppsett for trykkforhold og forming testet for å kunne bestemme endelig og optimale prosessforhold.

I tillegg ble prosessparametrene for in mold decoration (IMD) med folier fra firmaet Leonard Kurz evaluert og de mest passende folietyper bestemt.

Bearbeiding med sprøytestøping ble samtidig optimalisert. Det ble gjort på en 3D-formet del, bakstøpt med ribber og med innkapsling av kantene. Produksjonshastigheten er meget stor, spesielt om man sammenligner med produksjon med herdeplaster/epoksystøping. Utviklingsarbeidet som er gjort av INEOS Styrolution og ARRK Shapers resulterte i nyttig informasjon om prosessparametere og egnede materialer for sprøytestøpingen. Det har medført at ledende, europeiske bilprodusenter nå godkjenner StyLight-materialene og prosessene som ny applikasjonsdesign i kommende bilmodeller og i henhold til bilens interiørspesifikasjoner.

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.112