23948sdkhjf

Equinors vindmøllepark Arkona snart ferdig

Tre måneder tok det å få ferdig Arkona-vindparken i den tyske delen av Østersjøen. Equinor er en av dem som står bak vindparken.

Equinor har satt opp vindparken sammen med selskapet E.O.N., og vindparken ble etablert på rekordtid. Det tok bare tre måneder å få fullført prosjektet med 60 vindmøller til havs. Arkona vindmøllepark består av 60 vindturbiner, hver på 6 megawatt. Anlegget er kommet opp som noe av det raskeste innen denne industrien noensinne.

- E.O.N. og Equinor skal ha honnør for å ha klart å installere de 60 vindturbinene på rekordtid på verdensbasis, sier Jürg Kubhier. Han er styreleder i Offshore Foundation.

Også Christian Pegel, som er ansvarlig for energi, infrastruktur og digitalisering i Mecklenburg-Western-Pomeriana-området i Tyskland, er full av lovord for hvor raskt vindmølleparken kom på plass.

- Det er bare å gratulere E.O.N. og Equinor med den  raske innstallasjonen. Offshore-infrastrukturen i Mukran på Rügen-øya, har bidratt sterkt til dette. Arkona setter en høy standard for vindmølle-bransjen i både Tyskland og verden for øvrig, sier han i en kommentar.

Vindmølleparken Arkona har produsert fornybar elektrisitet siden september i år. I løpet av de nærmeste månedene vil prosjektet ferdigstilles helt, og hele anlegget skal være i drift i 2019.

Arkona-parken ligger 35 kilometer nordøst for den tyske øya Rügen i Østersjøen, og vindmølleparken vil ha en kapasitet på 385 megawatt. Den kan i teorien gi fornybar elektrisitet til 400.000 husstander. Investeringsvolumet er på 1,2 milliarder Euro.

Arkona sparer opp til 1,2 millioner tonn COårlig sammenliknet med konvensjonell elektrisitet.

 

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.079