23948sdkhjf

Scanpack - fullbooket på alle bauger og kanter

Det merkes at det er høykonjunktur når Nord-Europas største emballasjemesse, Scanpack, melder om en messe der alt er utsolgt…

– Det er fullbooket på alle bauger og kanter, sier Anna-Lena Friberg, forretningansvarlig for messen.

På det drøyt 17 000 kvadratmeter store messegulvet kommer 455 utstillere fra hele verden for å vise siste nytt innen emballasje. Årets messe vil fokusere på bl.a. Smart Industry, trykk, materialer, design og branding samt bærekraft.

Messearrangøren håper og tror at nærmere 15.000 mennesker vil besøke arrangementet.

– Det morsomme med messen er at du ser hele bransjen komprimert under fire messedager, i alle sine forskjellige deler og der plast utgjør en stor del. Det er på denne messen at bransjen virkelig samles, sier Anna-Lena Friberg.

At emballasjebransjen gjennomgår stor forandring i og med digitaliseringen, kan ingen komme utenom.

– Det kommer til å påvirke alle aktører i bransjen og selvfølgelig vil det bli et tema på Scanpack, sier hun.

Nytt på årets messe er Scanpack Academy. Her bys deltakerne på seminarer og de gis innføring i det siste innen emballasjeindustrien.

Området Creative Packaging er også nytt. Her kommer innovativ og kreativ emballasje til å bli vist. En annen nyhet er at Nordisk Bioplastforening skal ha flere forelesninger og at det vil være et spesifikt bioplastområde i hall H.

Seminarprogrammet vil som vanlig være omfattende. Først ut er Marcus Oscarsson fra svensk TV4. Han gjør sin politiske analyse av det svenske valgresultatet i 2018 og koblet opp mot amerikansk politikk.

Andre forelesninger som bør være interessante for plastemballasjeindustrien er en presentasjon av krav og lovgivning for materialer i kontakt med næringsmidler. Eller hvorfor ikke forelesningen om fiberbaserte emballasjematerialer, eller om integrert elektronikk i emballasjen. Eller kanskje det dyptgående temaet «Making plastics circular»?

På messens siste dag, 26. oktober, presenterer foreleseren, antropolog Colin Moon, temaet «The Swedes are strange...and so am I». Der snakker han om kulturelle forskjeller generelt og svensk, skandinavisk og nordisk spesielt.

(Kilde: Malin Folkesson, Plastforum SE. Mer om Scanpack-messen og norske utstillere i Plastforums oktoberutgave som er på vei til abonnentene. Red.anm)

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.094