23948sdkhjf

Skal bygge kjempeanlegg for propylen i Belgia

Ledelsen i Borealis har tatt den endelige investeringsbeslutningen om et nytt dehydrogeneringsanlegg (PDH) for propylenproduksjon. Anlegget, som får en kapasitet på 750.000 årstonn, skal lokaliseres på det eksisterende anlegget til Borealis i Kallo, ved Antwerpen. Anlegget er planlagt å starte opp i første halvdel av 2022.

Den store produksjonskapasiteten vil gjøre anlegget til ett av de største og mest effektive i verden. Beliggenheten ble valgt på grunn av den gode logistikkposisjonen, stor erfaring med både propylen og PP-produksjon samt synergiene med eksisterende PDH-enhet.

Borealis vil benytte Honeywell UOPs Oleflex-teknologi i den nye fabrikken, en teknologi som både er mye brukt, og som skal være pålitelig og bærekraftig for propylenproduksjon.

Propylen er blant de viktigste byggesteinene for hele den kjemiske industrien. Propylen brukt til plastproduksjon (PP) har meget høye, internasjonale veksttall.

Olje- og gassterminalen i Antwerpen vil bli inn- og utskipningshavn for håndtering av råvaren propan samt propylenproduktene. Det skal bygges en ny lagertank på 135.000 m³ for propan. Hydrogen, som blir et stort biprodukt ved dehydrogeneringsprosessen, vil avtalemessig bli solgt til Air Liquide.

Investeringene inkluderer også effektiv bruk av overskuddsvarme fra anlegget. Slike energieffektivitetsteknologier kan bidra vesentlig til å nå klima- og energimålene i den flamske delen av Belgia. Økonomisk støtte til kombinert varme og kraft (Combined Heat and Power (CHP)) vil også være avgjørende i det endelige, tekniske konseptet.

Beslutningen om bygging inngår i Borealis-strategien om å være en ledende leverandør av innovative PP-løsninger og propylen til kunder i Europa. Borealis røper også at konsernet for tiden vurderer muligheten for kapasitetsøkninger for PP ved andre anlegg basert på de ekstra propylenvolumene som selskapet vil få fra 2022.

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.125