23948sdkhjf

LEGO-byggesett med plast fra sukkerrør

LEGO-gruppen opplyste i en pressemelding 26. september at det nyeste settet av LEGO Creator Expert vil være «Out of the Vault», som er Vestas vindturbin. Byggesettet har som mål å øke bevisstheten om bærekraft og fornybar energi og gjøres i samarbeid med Vestas.

Dette er det aller første byggesettet som er tilgjengelig med de nye plastmaterialene med basis fra sukkerrør. Å ta i bruk plantebasert plast inngår i LEGO-gruppens ambisjon om å bruke mer bærekraftige materialer i produktene sine innen 2030 og i emballasje innen 2025.

Byggesettet er utviklet i samarbeid med Vestas, som har installert 65.000 vindturbiner i 80 land. Modellen består av 826 brikker og ruver nesten en meter høyt over en skogkledd ås, kledd med modeller av grantrær laget med plast fra sukkerplanter.

I denne foreløpig seneste utgaven i LEGO Creator Expert-serien kan barn og unge bygge et hus med en møblert terrasse, en lys arbeidsveranda og altså en vindturbin. Settet inneholder også minifugurer av tre Vestas tjenestemenn og en LEGO-hund.

LEGO-gruppen bruker store summer på investeringer i vindkraft, slik at 100 prosent av energien som brukes til å lage LEGO-klosser etter hvert skal komme fra energi fra fornybare kilder.

Tim Brooks er miljødirektør i LEGO-gruppen og han forteller at gruppen streber etter å få en positiv innvirkning på miljøet.

– Vi er forpliktet til å foreta klimahandlinger som inkluderer å bruke bærekraftige materialer i produkter og i emballasje. Denne vindturbinen representerer våre første skritt i den retning. Vi håper det vil inspirere modellbyggere til å lære mer om fornybar energi, sier Tim Brooks

LEGO Creator Expert med en modell av Vestas vindturbin vil være å finne i butikkene fra 23. november samt på netthandel.

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.094