23948sdkhjf

Industridesign og økt verdiskaping i ekspressfart

Eker Design og eieren, Bård Eker, er kjent for høy fart. Nå lanserer Eker Design sammen med StartupLab og Stiftelsen Teknologiformidling noe som kalles Eker Express. Hermed en invitasjon til å delta. Si ja før 31. oktober!

Eker Express er et industriprogram med fokus på designdrevet verdiskapning, rettet mot små og mellomstore, godt etablerte bedrifter. Gjennom en søknadsprosess blir relevante kandidater valgt ut til å delta i programmet.

Små og mellomstore bedrifter (SMB) er en av de viktigste drivkreftene bak norsk verdiskapning. SMB-gruppen utgjør ca. 2/3 av næringslivets sysselsetting og omsetning. Mangel på kapasitet og muligheten til å tenke nytt, gjør at mange «Grown Ups» sliter med å ta i bruk ny teknologi, prosess- og metodeverk i produktutviklingen.

Dette vil Eker Design gjøre noe med og gir SMB’ene mulighet til å få tilgang til Eker Designs store kunnskapsbank. Målet er å vise hvordan design kan bedre omstillingsevnen i forhold til nye markeder og tilhørende muligheter.

Eker Express er oppdelt i tre faser der en håndfull bedrifter først velges ut blant de som har søkt om å delta. Disse inviteres til workshops.

Deretter utvelges noen av disse til å delta i neste steg: en intensiv forprosjektfase.

Bedriften med høyest potensiale blir til slutt utvalgt til å gjennomgå et utviklingsløp frem til lansering og realisering av prosjektet.

Bedriftene som er igjen blir «fyrtårnsbedrifter» og gode eksempler for andre bedrifter i lignende situasjon. Fyrtårnsbedriftene skal være eksempler på mulighetene alle har til utvikling: til å øke produktivitet, sikre inntjening og videreutvikle arbeidsplassene i norske bedrifter.

Bård Eker er entusiastisk og med stor tro på prosjektet. Han mener at det ikke bare er gründerselskapene som trenger drahjelp, men vel så gjerne de godt etablerte.

– Det virkelige potensialet ligger hos «grown-ups», det vil si de bedriftene som kanskje har nådd middagshøyden og som selv ikke ser at man ved hjelp av nye metoder og nye produkter i kanskje nye markeder kan oppnå stor vekst både med hensyn til overskudd og arbeidsplasser. Utfordringen ligger i den erkjennelsen, avslutter Bård Eker.

Vi kan bare slutte oss til: alle veletablerte SMB-bedrifter oppfordres til å søke om opptak i Eker Express Program, der involverte kostnader er fraværende eller sterkt subsidiert gjennom støtteordninger. Frist for å søke om å komme med er 31. oktober i år.

Les mer om programmet på: Eker Express

Kontakt hos Eker Design er

Katinka von der Lippe, katinka@eker.no tlf. 91 37 21 72

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.078