23948sdkhjf

Fagbrev som verktøymakere

To lærlinger har nylig avlagt fagprøve til fagbrev som verktøymaker hos AS OM BE Plast i Sellebakk, utenfor Fredrikstad. Begge bestod med glans, og de er de første som noensinne har brukt AddForm-teknologien i en fagprøve.

Adm. direktør i AS OM BE Plast, Bjørn Lie, forteller til Plastforum at han oppriktig er stolt av de to lærlingenes innsats. Og at de i tillegg er de to første i verden som bruker OM BEs AddForm-teknologi i en fagprøve, er ekstra stas.

AddForm-teknologiene muliggjør at bedriften kan levere småvolumer og prototyper på svært korte leveringstider og til langt lavere pris enn ved tradisjonell fremstilling.

– Prototypene leveres da i samme materiale som ved en senere serieproduksjon, sier Bjørn Lie fornøyd.

OM BE Plast gjør det for øvrig bra for tiden med omsetningsrekorder praktisk talt hver eneste måned. 

– Per 3 kvartal 2018 har vi den høyeste omsetningen noen gang i firmaets historie, og en økning fra toppåret i fjor med ca. sju prosent.

– Det har i år blitt flere kaker på de ansatte for rekordmånedene enn noen gang før, legger han til.

Bjørn Lie er for øvrig noe mer bekymret for rekrutteringsmulighetene. Han forteller at OM BE Plast har søkt etter verktøymaker, automatiserings-/industrimekanikere for å dekke den økende etterspørselen, men at det er utfordrende å finne riktige medarbeidere til stillingene.

Dette er jo en situasjon som også andre bedrifter har påpekt den senere tid.

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.079