23948sdkhjf

Protest-syklet fra Spania til Danmark

Vestas vil legge ned sin vindmøllefabrikk i byen León i nord i Spania, noe som går utover Andrés Turienzo og 361 kollegaer.

Det fikk Andrés Turienzo til å ta sykkelen fatt og sykle de 2.580 kilometerne fra León til Århus for å overrekke ledelsen et brev, underskrevet av samtlige ansatte på fabrikken. Det skriver Avisen.dk.

- Vi ville overbringe en menneskelig beskjed til Vestas' ledelse. Mine kollegaer og jeg er glade for å jobbe på fabrikken og forstår ikke hvorfor den skal legges ned, sier Andrés Turienzo til Avisen.dk.

OVERLEVERTE PROTESTEN: Andres Turienzo overleverer protestbrevet mot nedleggelse av Vestas' fabrikk i Spania - etter å ha syklet 2500 km fra hjemlandet.

Andres Turienzo syklet i 10 dager og forbrant 35.294 kalorier på turen! Men innsatsen hans endrer trolig ikke på Vestas’ beslutning om å stenge fabrikken. Det har likevel gjort inntrykk på produksjonssjef Jean-Marc Lechene, som inviterte spanjolen på frokost.

Årsaken til stenging av fabrikken er at etterspørselen etter konsernets 2 MW-plattformer i de senere årene har vært dalende. Derfor har man nå valgt å legge ned den spanske fabrikken, som skal være stengt ved utgangen av 2018.

Kilde: Kilde: metal-supply.dk

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.11