23948sdkhjf

Imponerende investeringer hos Bergen Plastics

Bergen Plastics AS har i løpet av det siste året investert for rundt 80 mill. kroner. Bl.a. er 14 nye sprøytestøpemaskiner installert. Totalt har bedriften nå 34 sprøytestøpemaskiner, de aller fleste fra Netstal og samtlige med roboter.

Bergen Plastics satser på sprøytestøpemaskiner fra en leverandør og alle nye maskiner kommer nå fra Netstal. Robotene er levert av Wemo Automation, materialtilførselen fra Motan og kjølesystemer er levert av ONI.

– Vi gjør disse investeringene for å være rustet i kampen om leveranser til internasjonal industri, spesielt emballasjeindustrien. Dette er helt klart den største enkeltinvesteringen i selskapets 70-årige historie, sier daglig leder i Bergen Plastics, Jan Atle Ellingsen.

Han forteller at bedriften nå i høst er i ferd med å sluttføre investeringer på til sammen rundt 80 mill. kroner som er gjort for å dekke den stadig økte etterspørselen etter emballasje: både næringsmiddelemballasje og teknisk emballasje. Neste år regner han med at fabrikken vil ha rundt 4.000 tonn PP gjennom produksjonsapparatet.

– Fra fabrikken i Bergen satser vi, med noen få unntak, helt og fullt i emballasjesegmentet. Skal vi dekke etterspørselen og kunne levere enda bedre produkter, må vi ha riktig utstyr og solid kompetanse. Nå får vi Norges mest automatiserte storproduksjon av emballasje. Det må vi ha om vi skal konkurrere i Europa og ellers i det internasjonale markedet, forteller Jan Atle Ellingsen. Nå ser han frem til å komme ordentlig i gang med prosjektene.

Han vil for øvrig bruke kommende Scanpack-messe i Göteborg til å slå et slag for sine løsninger – der også resirkulert plast inngår i nye produkter.

Les mer om investeringsprogrammet og satsningen til Bergen Plastics i septemberutgaven av Plastforum. Bladet bør være i de flestes postkasser i disse dager.

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.11