23948sdkhjf

RPC-konsernet vurderes solgt!

RPC Group er Europas største plastbearbeider hva gjelder store og små emballasjer. Nå vurderer eierne å selge konsernet.

RPC Group er britisk og med hovedkontor i Norwich. Selskapet har produksjon på 189 steder i 34 land og med rundt 25.000 ansatte.

I følge Reuters og andre medier skal det være innledet samtaler om et eventuelt salg til Apollo Global Management og Bain Capital.

Markedsverdien til RPC Group omtales til å være rundt 3,6 milliarder USD, eller noe over 30 milliarder NOK med dagens dollarkurs.

I følge informasjonen i Reuters skal Apollo og Bain ha innpå fire uker på seg til å komme med et bud på RPC. Fristen skal være satt til 8. oktober.

Det skrives også at RPC den senere tid har vært under sterkt press for å høyne sin cash flow og redusere kapitalbehovet. Det skriver Bloomberg i en rapport.

I konsernet ingår RPC Superfos som den største av de nordiske datterselskapene, med hovedkontor i danske Taastrup og med ytterligere to produksjonssteder. I Sverige finnes også to RPC-fabrikker. I Norge har konsernet produksjon på Kambo utenfor Moss og i Kristiansand. Sæplast i Ålesund er også eid av RPC.

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.062