23948sdkhjf

Battenfeld Sverige feirer 40 år

Familiebedriften Battenfeld Sverige AB ble etablert i 1978 og markerer snart 40 år i bransjen. Det gjøres ved å arrangere «Åpent Hus» ved hovedkontoret i Halmstad. Det skjer 5. og 6. september, selvfølgelig med litt feiring.

Battenfeld Sverige markedsfører og selger utstyr og periferiutstyr for plast- og gummiindustrien til kunder primært i Sverige og Norge. I Danmark har selskapet Kautex-agenturet og i Finland Maplan-utstyr til gummiindustrien.

På leveringsprogrammet står blant annet av sprøytestøpemaskiner og robotsystemer fra Wittmann Battenfeld, ekstrudere fra Battenfeld-Cincinnati, maskiner for gummibearbeiding fra Maplan, gjenvinningsmaskiner fra NGR og Herbold Meckesheim samt formblåsemaskiner fra Kautex Maschinenbau.

I tillegg has et stort spekter av tilleggsutstyr, så som gripere og tempereringsaggregater, maskiner for ultralydsveising, kjøleanlegg mm.

Familien Hiljemark har stått sentralt i bedriften i alle år. Det var Kenneth Hiljemark som startet opp som daglig leder for Battenfelds datterselskap i Mullsjø, for deretter å kjøpe selskapet i 1988. I 2006 overlot han sjefsstolen til sønnen Christian.

Under «Åpent Hus» 5. og 6. september blir det demonstrasjoner og fremvisning av løsninger for kunder i Norden. Her vil også representanter fra leverandørene være til stede, noen av dem med kortfattede forelesninger.

Mat, drikke og mingling  med bransjekolleger fra Norden vil det være åpning for i to hele dager,. Lunsj serveres begge dager mellom kl. 12.00 og 13.30

Selvfølgelig hører det med en fest for gode kunder og forbindelser. Den avholdes med middag om kvelden, 5. september.

Plastforum gratulerer familien Hiljemark med jubileet.

Kort historikk

1978 Battenfeld åpner kontor i Mullsjö. Selskapet er et heleid datterselskap av Battenfeld GmbH, Tyskland. Kenneth Hiljemark er utnevnt til administrerende direktør.

1986 Kontoret flyttes til Halmstad.

1988 Selskapet kjøpes av Kenneth Hiljemark og tar navnet Battenfeld Sverige AB samtidig som man feirer 10 års eksistens i Sverige.

1993 Battenfeld Sverige AB etablerer kontor i Norge.

2003 Battenfeld Sverige AB rendyrkes til kun å selge maskiner til plast- og gummiindustrien. Periferiutstyr og annet tilbehør løftes over til datterselskapet Exnova. Selskapet fyller 25 år og får ISO 9001:2000-sertifisering.

2006 Christian Hiljemark overtar som adm. direktør etter pappaen Kenneth Hiljemark.

2008 Wittmann Group overtar Battenfeld GmbH i Østerrike. Det bevirker at Battenfeld Sverige får tilgang til et spekter av roboter og periferiutstyr. Selskapet kan feire 30 års virksomhet samtidig som de i august flytter inn i nybygde, egne lokaler i Halmstad.

2011 Battenfeld Sverige AB overtar agenturet for Maplans gummibearbeidingsmaskiner.

2018 Battenfeld Sverige AB feirer 40 års jubileum.

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.11