23948sdkhjf

Millioninvesterer i flersjiktsfilmer

Covestro forteller i en pressemelding at konsernet skal bygge ut fire produksjonsanlegg for plastfilm rundt om i verden. Det blir fokus på spesialfilmer til en rekke formål.

Investeringene som skal gjøres blir på mer enn 100 mill. USD, eller rundt én milliard norske kroner. Utvidelsene vil kreve godt over 100 nye ansatte.

De aktuelle fabrikkene er Map Ta Phut i Thailand, der det skal bygges en helt ny fabrikk basert på moderne koekstrudering. I Guangzhou i Kina skal eksisterende linje erstattes og etter hvert også med kapasitetsøkninger. I South Deerfield i Massachusetts, USA, satser Covestro på økt effektivisering og kvalitetsøkning. Dormagen i Tyskland får en helt ny koekstruderingslinje i tillegg til en ny linje for multilags flatfilm, som ble installert for ett år siden. 

Hensikten med ekspansjonene er å kunne dekke økt, global etterspørsel av flersjiktsfilmer, produkter som Covestro leverer bl.a. til medisinsteknisk industri, bilindustri, produksjon av alle typer sikre plastkort mm. 

Nevnte filmproduksjoner består gjerne av polykarbonat (PC) og termoplastisk polyuretan (TPU). Utbyggingene er planlagt startet i 1. halvår 2019 og skal være fullført i løpet av 2020.

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.093