23948sdkhjf

Ny storhandel kan være på gang…

Én av verdens største produsenter av plastemballasje, Graham Packaging, skal være til salgs.

Det synes å være flere storhandler på gang i internasjonal emballasjeindustri dette året. I sommer ble det i flere medier opplyst at også Graham Packaging, en av verdens største produsent av stiv emballasje, er til salgs. Skriveriene er ikke bekreftet av selskapet eller eieren.

Graham Packaging inngår i Reynolds Group Holdings som i sin tur eies av Rank Group, et finansieringsselskap med tilhold på New Zeeland. Rank Group kontrolleres av multimilliardæren Graeme Hart. Han skal være kjent for å styre sitt imperium med jernhånd. Han har foretatt flere store oppkjøp i emballasjeindustrien, bl.a. SIG Combibloc.

I Reynolds Group inngår flere store emballasjeselskaper. I tillegg til Graham Packaging finner vi bl.a. Pactive, CSI, Evergreen Packaging og Reynolds.

Opplysningene om at Graham Packaging kan bli solgt ble kjent i juni, men er ennå ikke bekreftet. Graham Packaging har hovedkontor i Lancaster, Pennsylvania, USA. Selskapet ble kjøpt av Rank Group i 2011 for 1,64 milliarder USD (nesten 14 milliarder NOK). Selskapet omsetter årlig for om lag 2,5 milliarder USD (mer enn 21 milliarder NOK).

(Kilde: Plastforum SE)

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.361