23948sdkhjf

Fransk forsker 3D-printet bolig

En fransk forsker som har bygget en kommunal bolig med 3D-printer er bekreftet som foredragsholder til konferansen Bygg 4.0 som holdes i Oslo 15. mai.

Byggemetoden BatiPrint3D™ er patentert av Université de Nantes, og et resultat av samarbeid mellom forskningsinstituttene LS2N (spesialister på robotsystemer) og GeM (som forsker på materialer). Den avanserte teknologien består i å først printe to lag med ekspanderende skum, som brukes som forskaling for et tredje lag av betong.

– Et 95 m2 stort hus ble bygget i oktober 2017 med denne banebrytende metoden, og det er første gang at en av forskerne bak prosjektet kommer til Norge for å presentere teknologien, sier seniorforsker Nathalie Labonnote ved SINTEF Byggforsk.

Økonomiske og miljømessige fordeler med 3D-printing av konstruksjoner

– Målet er å bygge rimelige boliger som kan tilpasses både lokale forhold og kundens ønsker, samtidig som det skal bygges raskt og blir billig i drift, sier professor Philippe Poullain, som gleder seg til å møte den norske byggebransjen på Bygg 4.0-konferansen 15. mai i Oslo.

– Det er klart at robotteknologien representerer en drastisk endring av byggebransjen. Vår jobb er å utvikle løsninger som reduserer byggetiden og forbedrer termisk isolasjon, samt reduserer driftskostnadene til konstruksjonen, påpeker Poullain.

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.078