23948sdkhjf

Life Technologies plastkuler konkurrerer om Eksportprisen 2018.

Eksportprisen har som formål å anerkjenne og løfte frem norske eksportører som har lyktes med verdiskaping i Norge gjennom markeder utenlands. Næringsminister Torbjørn Røe Isaksen vil dele ut årets pris 18. april på Eksportkonferansen. Life Technologies AS er blant de nominerte.

Eksportkonferansen 2018 arrangeres av GIEK, GIEK Kredittforsikring, Eksportkreditt Norge og Innovasjon Norge.

Blant de 10 nominerte bedriftene i 2018 finner vi altså Life Technologies AS, som produserer monodisperse plastpartikler, de såkalte Ugelstadkulene. Det er bittesmå, nøyaktig like store plastkuler som brukes bl.a. til forskning og diagnostikk av kreft.

Kombinert med nanomaterialer er disse kulene big business. De selges fra 100 dollar og opp til 9.000 dollar pr. gram, på det dyreste er kulene dermed mer verdt enn gull.

Life Technologies driver utstrakt produktutvikling i samarbeid med kunder, og henter i den forbindelse royalty honorarer ved slike prosjekter. Siden årtusenskiftet er samlet resultat før skatt i Life Technologies kommet opp i eventyrlige 4,4 milliarder kroner!

Life Technologies AS er et heleid datterselskap av Thermo Fisher Scientific, som er notert på New York-børsen. Kulene produseres i Lillestrøm, og selskapets rundt 200 ansatte i Norge er fordelt mellom Lillestrøm og Oslo. Hittil har Europa og USA vært de sentrale og viktigste markedene, men størst vekst ventes nå i Asia, spesielt Kina.

(Kilde: GIEK)

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.078