23948sdkhjf

Sjefsbytte i Borealis

Etter over 11 år som konsernsjef i Borealis, har Mark Garrett meddelt styrende organer at han ønsker å gå av. Som nye CEO er utnevnt Alfred Stern. Han får sin første dag som konsernesjef 2. juli 2018.

Representantskapet i Borealis beklager at Mark Garrett trekker seg fra toppjobben, men forstår beslutningen og takker ham for fremragende bidrag til suksess.

Mark Garrett kom til Borealis i 2007 og overtok et selskap i sluttfasen av et vellykket endrings- og utbyggingsprogram for Europa. De 11 årene under hans ledelse har representert en betydelig vekstfase og geografisk ekspansjon. Både volumer og nettofortjeneste er tredoblet. For 2017 endte nettoresultatet på 1,1 milliarder euro, eller drøye 10,5 milliarder kroner.

I løpet av hans periode har det vært gjennomført mange viktige prosjekter, inkludert de vellykkede og store fellesprosjektene Borouge 2 og Borouge 3. De resulterte i at kapasiteten i Borouge økte fra 0,6 millioner til 4,5 millioner årstonn polyolefiner.

Også under den sisten, globale finanskrisen leverte Borealis et lite overskudd, mens andre petrokjemiske selskaper tapte flere milliarder USD.

I 2016/2017 initierte Garrett neste vekstfase for Borealis ved å etablere store investeringsprosjekter gjennom joint venture med Total og Nova Chemicals i Texas (USA), PDH-fabrikken i Kallo, Belgia, samt fortsatt utvidelse av Borouge.

– Mens vi motvillig aksepterer Garretts beslutning, forstår vi avgjørelsen og vi ønsker ham det beste for fremtiden, sier H.E. Suhail Mohamed Al Mazrouei, leder for bedriftsforsamlingen i Borealis og minister for energi og industri i De forente arabiske emirater.

Bedriftsforsamlingen har utnevnt Alfred Stern til ny CEO. Han kom til Borealis i 2008 som Senior Vice President for Innovation & Technology. Han kom da fra E.I. DuPont de Nemours hvor han hadde flere internasjonale lederstillinger. Han trådte inn i konsernledelsen i Borealis i juli 2012.

I dag er Alfred Stern konserndirektør med ansvar for polyolefinvirksomheten. Han har ledet en strategisk og innovativ videreutvikling av polyolefinvirksomheten med vekst i nye, geografiske regioner. Det har gitt rekordlønnsomhet. Siden 2016 har han også hatt ansvaret for selskapets innsats for sirkulær økonomi, mer bruk av gjenvunnet materiale og prosjekter knyttet til design for gjenvinning, herunder oppkjøpet og kapasitetsutvidelsen av det tyske selskapet mtm Plastics i 2017, et selskap som jobber med praktisk plastgjenvinning.

De styrende organer i Borealis uttrykker glede over å kunne utnevne en person fra egne rekker som CEO i selskapet. Han tiltrer altså stillingen om tre måneder fra nå.

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.094