23948sdkhjf

AkzoNobel selger Specialty Chemicals

AkzoNobel melder at selskapet selger hele forretningsområdet Specialty Chemicals til The Carlyle Group og GIC for totalt 10,1 milliarder euro (98 milliarder NOK).

Salget følger den strategien som AkzoNobel meldte om for ett år siden. Det forventes at transaksjonen skal være være avsluttet innen utgangen av 2018, hvilket er tidligere enn man selv antok for ett år siden. The Carlyle Group er et globalt investeringsselskap. Det har i følge AkzoNobel finansielle muskler for å la Specialty Chemicals utvikle seg ytterligere og til sitt fulle potensial.

Thierry Vanlancker, konsernsjef i AkzoNobel, sier i en kommentar at salget er en milepæl i og med at AkzoNobel nå deles i to dedikterte selskaper, begge med meget stor omsetning og som kan generere verdier for alle parter.

I en pressemelding sier han også at han tror salget av Specialty Chemicals innebærer gode muligheter for ytterligere vekst.

The Carlyle Group er altså et investeringsselskap med hovedkontor i Washington, D.C. Globalt forvalter selskapet verdier for rundt 90 milliarder USD. Carlyle har erfaringer fra tunge investeringer i kjemiindustrien og har veldokumenterte meritter både hva gjelder HMS og innovasjoner.

GIC, som også er en av de nye eierne, er et investeringsselskap som er eid av regjeringen i Singapore. Det ble etablert i 1981 av Dr Goh Keng Swee, som da var visestatsminister i Singapore.

Salget er betinget av et "ja" i selskapenes besluttende organer og, som vanlig, av myndighetenes godkjennelser.

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.078