23948sdkhjf

– Typisk norsk å være innovativ

Norske særegenheter gjør oss ekstra konkurransedyktige, mener næringsminister Torbjørn Røe Isaksen (H). Han holdt foredrag under nylig avholdte Subsea Valley, der flere selskaper fra vår sfære var representert som utstillere.

Det var i en tale på offshore-messen Subsea Valley at Røe Isaksen begrunnet sin optimisme for norsk økonomi på denne måten.

Etter å ha fremhevet olje- og gass-sektoren som en bærebjelke også i overskuelig framtid, understreket han behovet for å finne flere bein å stå på. Der mener han vi er på god vei.

– Norge er kanskje et lite land, men vi verdensledende innen energi, olje og gass. Det er en posisjon vi må gjøre alt for å beholde, sa han.

– Vi er kanskje ikke verdensmestere i teknologisk utvikling, men vi er definitivt blant verdens beste til å tilpasse oss og ta i bruk ny teknologi. Ingen steder har automatiseringen og digitaliseringen kommet lenger enn hos oss, sa ministeren.

Årsaken mener han er delt:

  • Samarbeid: Avstanden mellom arbeidsgivere og arbeidstakere er mindre i Norge enn i de fleste andre land. Dette gjør at utvekslingen av ideer og innføringen av nye arbeidsformer blir enklere.
  • At norske arbeidstakere hever relativt høye lønninger, øker behovet for effektivisering. Det igjen øker motivasjonen for automatisering og å teste ut ny teknologi.

– Nordmenn er blitt vant til å tilpasse seg ny teknologi og nye arbeidsformer, vi er «early adaptors», sa Torbjørn Røe Isaksen, som holdt foredraget sitt på engelsk.

Blant utstillerne på Subsea Valley. og som er relatert til polymer virksomhet  var Miko Plast, PartnerPlast/Molstad Modell & Form. Otto Olsen AS, Strukturplast, Nordic3D, Techni og SINTEF Raufoss Manufacturing.

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.124